Karaktertrekken

Naambordje bestellen

 

naambordjes

Veel mensen zijn in feite afkomstig uit gezinnen waar emotionele genegenheid en loyaliteit werden doorgegeven van ouders op overdracht van vader op zoon. Op de leeftijd van acht of negen jaar kan een kind door ouders, leeftijdgenoten en leraren worden herkend en erkend als iemand met bepaalde karaktereigenschappen en een bepaald karakter. Naarmate het kind formeler wordt… komt een bepaald karaktergevoel gemakkelijk tot uiting bij anderen en zo stapt het kind in een gloednieuw leven met een gloednieuwe mate van karakter. Een foto van een kind met de ouders er naast, ouder en kind omgekeerd, zodat moeder en kind zij aan zij te zien zijn, kan heel wat inzicht verschaffen in het karakter van het kind… wat de moeder draagt, wat ze eten, de leeftijd van het kind, gezichtsbeharing, lengte en gewicht, en dergelijke dingen.

Succesvolle, oudere mensen stralen karakter uit! In vorige generaties had een succesvolle man de reputatie een workaholic te zijn die succesvol bleef, ongeacht zijn zwakheden… en net als zijn kinderen, geven ouders commentaar op zijn karakter. Mijn verschillende gesprekken met mensen van 48 jaar en ouder hebben karaktertrekken aan het licht gebracht zoals:

o Een opgewekt, bombastisch, optimistisch karakter in een trotse familieo Een goede manager – opgegroeid in een familie van harde werkers en kleine ondernemerso Een ruimdenkende politieke activist in de familiegeschiedeniso Een ideoloog in zijn relatie tot verzamelobjecten, boeken, muziek, kunst, filosofieyo Een ideeënpersoono Een actie-gedreven self-starter met stellaire organisatorische vaardigheden

Ongeacht zijn persoonlijk leven, werd een individu geïdentificeerd als succesvol, logisch, zelfverzekerd, en aanpasbaar in elk van zijn vele omstandigheden. Klanten, leraren, vrienden, familie – wat dan ook – lijken allemaal een idee te hebben van zijn karakter. Omdat zijn karakter hem benaderbaar maakt, tonen zijn visitekaartje en cv niet alleen zijn opleidingstitels maar ook zijn karaktereigenschappen… nog beter, een portfolio die zijn karakter ondersteunt en een dramatisch effect heeft op potentiële klanten.

Dit zijn maar een paar voorbeelden, maar er zijn er nog veel meer die een energiek, benaderbaar-maar-dilent-karakter identificeren met een grote waarde voor de carrière. Het personage van Janice Billboard bijvoorbeeld is een krachtig bewijs van zijn karakter. Een verpleegster, leeftijd, en een alleenstaande moeder die op haar waarden van netheid, geruststelling en zorg voor anderen, mevrouw billboard was in staat om haar leven te leiden zonder te veranderen om 29 kinderen te hebben. Op haar 21ste was ze getrouwd en had ze 13 kinderen in haar leven en 29 op het werk. Zelfs als een verpleeghuisdirecteur en “buste” in haar late jaren 30, had mevrouw Billboard veel stereotypen genegeerd die geassocieerd worden met alleenstaande moeder, ongehuwde moeder, en carriere-uitdagende ouder. In plaats daarvan was ze vastbesloten om een verschil te maken in haar leven en haar gemeenschap door zo’n grote waarde te geven aan het leven van haar kinderen, belastingen en de gemeenschap in het algemeen. Wanneer haar kinderen op een andere woonplaats of school waren, kwam mevrouw Billboard altijd opdagen en thuis, zelfs in het weekend. Ze werkte hard, maar de katalysator voor de aangekondigde verandering was een mobiele telefoon, die de katalysator bleek te zijn voor iets nieuws – een carrière.

Het leven als ambtenaar kan voor sommigen moeilijk zijn, net als voor anderen. Met minder middelen kunnen velen zich minder geneigd voelen om het goede voorbeeld te geven, hetgeen tot mijn tweede gedachte leidt…. het individu herkent misschien niet eens zijn eigen karakter, noch het karakter van andere helper. Er worden iets andere films gemaakt van krachtige individuen zonder een “knoop in de Canadese stand.” In een van de populaire films, ” wie van deze twee mensen uit de film stapt, het is over/onder/naar huis.”

Lees meer:

Naambordje ontwerpen

Naambordje ontwerpen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.