Airconditioning systemen

Airco Dordrecht

 

Inleiding

Airconditioning is een integrerend deel geworden van een hedendaagse en praktische levensstijl, zodat het niet altijd belangrijk is geweest de basisprincipes van de werking ervan te kennen. De moderne airconditioner is geëvolueerd van zeer eenvoudige machines tot de moderne airconditioningsystemen, die mechanische, elektrische en chemische bewerkingen omvatten. Ondanks de immense technologische vooruitgang heeft de airconditioning-industrie zich niet verder ontwikkeld tot de absorptie van nieuwe technologieën en het wijdverbreide gebruik van elektrische airconditioning om de temperatuur van ruimten te regelen.

Regeling van de temperatuur: Het airconditioningsysteem is de natuurlijke aanvulling op apparaten die de temperatuur regelen, zoals een thermostaat, accumulatie van warmte of drinkwater. In een centraal verwarmingssysteem fungeert een airconditioningsapparaat als een speciale thermostaat die de afkoeling van het binnenklimaat regelt. thermostatische controle is een kenmerk van een airconditioningsysteem dat een thermostatische schakelaar is die analoog is aan een elektrische schakelaar, maar met een flexibel lichaam dat geprogrammeerd is om automatisch te verschuiven in reactie op een verandering in de lucht (temperatuur, vochtigheid, enz.) van de airconditioner; veel van de bedieningselementen van airconditioning beheersen hun effectieve controle op het systeem, zodat zij automatisch reageren op de binnen luchttemperaturen; de moderne bedieningssystemen van airconditioning zijn geprogrammeerd om te coördineren met verwarmings- en ventilatiesystemen om vanuit een verscheidenheid van situaties een comfortabele temperatuur in het gebouw gelijkmatig te handhaven.

Het werkingsprincipe

ionenuitwisseling is het basisproces waarmee een verwarmingssysteem de lucht koelt. De systemen met koelfunctie zijn gebaseerd op twee werkingsprincipes.

hy-diffusie die van toepassing is op koelinstallaties en systemen voor warmteoverdracht bij lage temperatuur. Een vloeistof onder hoge druk wordt door buizen geleid die met koelmiddel zijn gevuld. Deze buizen hebben een binnendiameter die de warmteoverdracht vermindert. De koelvloeistof passeert door de buizen, die smalle gevulde delen zijn die hetzelfde werk doen als een gewone airconditioner in het koelsysteem, behalve dat de koelvloeistof de ruimte binnenkomt met een veel hogere temperatuur dan het normale medium. De koele lucht vult de buizen en circuleert door het gebouw, waardoor de druk waaronder het systeem werkt, wordt afgezwakt.

vierde was een airconditioningsysteem, niet gecontroleerd door de man die het ontwierp. De airconditioner is uitgevonden door Willis Carrier in het perchloraat chemisch koelsysteem In dit systeem gaat de vloeistof door een koelkamer, waardoor de warmteoverdracht vermindert, de thermostaat regelt het volume van de vloeistof die door de koelkamer gaat. Dit systeem werkt alleen in een situatie waarin de temperatuur van de lucht die in de koelkamer komt veel hoger is dan de temperatuur van de vloeistof binnenin. Daarom kan dit systeem niet worden gebruikt wanneer de hoofdtemperatuur in het gebouw veel lager is dan de temperatuur van de vloeistof die een grote hoeveelheid waterdamp bevat.

In vergelijking met andere centrale airconditioningsystemen zijn de split-airconditioningsystemen met buizen veel stiller, met kleinere verwarmings- en koelsystemen, gemakkelijk te installeren en te demonteren. Dit airconditioningsysteem is veilig en comfortabel. De ducted split airconditioningsystemen zijn ingesteld om te werken op 3-fasen energiesystemen. Het zijn geen vaste elektrische systemen, en daarom vereisen ze niet veel onderhoud of regelmatige reiniging.

Lees meer:

Warmtepompen Rotterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.